Boekentips

Onderstaand onze favoriete boeken voor iedereen die zich verder wil verdiepen in agressie en het uitoefenen van invloed op je eigen houding en gedrag. Veel leesplezier.

“Agressie? Het doet mij (n)iets!”, Gerard de Bruin

Het boek ‘Agressie? Het doet mij (n)iets!’ van Gerard de Bruin, oprichter van GdB conflict & agressie management, is nu verkrijgbaar! Het boek biedt u praktische handvatten om grensoverschrijdend gedrag en agressie op effectieve en krachtige wijze te voorkomen en te stoppen en de mentale weerbaarheid te versterken.


“Ik ben oké, jij bent een sukkel”, Berthold Gunster

Betweterige schoonzus, bemoeizuchtige baas of onhandelbaar kind? Stop ze te veranderen. Ze zijn wie ze zijn. En dat zal altijd zo blijven. Is dat erg? Nee. Denk het om. Ze zijn je goudmijn. Na de bestseller Ja-maar wat als alles lukt?, Huh?! en Omdenken is Berthold Gunster terug met een boek over een onderwerp wat iedereen zal aanspreken: relaties. We hebben er elke dag mee te maken. Ze kunnen een bron zijn van stress en verdriet. Maar goede relaties zijn ook datgene wat ons vrolijk en gelukkig maakt. Op humoristische wijze leer je methodes om af te stemmen en om relaties door een nieuwe bril te bekijken.


“Geweldloze Communicatie”, Marshall B. Rosenberg


Boos worden is een manier om in onze behoefte te voorzien. Hoe kun je op een andere manier overbrengen wat je wilt? Zonder jezelf of de ander tekort te doen? Geweldloze Communicatie helpt ons stevig in het leven te staan, te zeggen wat we willen én te horen waar het de ander om gaat. Het is een taal van mededogen waarmee we de machtsstrijd overstijgen en bewegen naar samenwerking en vertrouwen. Zo verloopt de communicatie ontwapenend, doeltreffend en verbindend. Een nuttig boek als je veel klantcontacten hebt waarin je escalatie wilt voorkomen.


“Wie heeft mijn kaas gepikt?”, Spencer Johnson en Ken Blanchard

Veranderingen gaan snel tegenwoordig, en komen vaak onverwacht. Hoe speelt u daarop in? Ziet u veranderingen als een uitdaging of wordt u erdoor verlamd?Alle vier de personages in ‘Wie heeft mijn kaas gepikt?’ worden geconfronteerd met snelle veranderingen, alle vier reageren zij anders als hun kaas plotseling op is.’Kaas’ is in dit geval de metafoor voor wat we in het leven nastreven: een interessante baan, een warme relatie, geld, bezit, gezondheid en spiritueel evenwicht. Hebben we onze ‘kaas’ gevonden, dan is de neiging groot ons eraan vast te klampen. Maar de voorraad kaas is niet onuitputtelijk. Een bedrijf reorganiseert, een partner gaat ervandoor, ziekte slaat toe en zekerheden ontvallen ons. Johnson en Blanchard gaan in op de angst die veranderingen veroorzaken, laten zien hoe u die met succes overwint, en hoe u uit veranderingen nieuwe kansen schept, zowel zakelijk als privé.